Keskustan kävelykadulla tuore vuokralainen: Wilhelmiina tarjoaa ajattomia sekä persoonallisia naistenvaatteita luonnonmateriaaleista

Yliopistonkatu_Wilhelmiina_2

Turun keskustaan, kävelykadun varrelle avautui viikko sitten upeista luonnonmateriaaleista tunnettu naisten lifestyle-myymälä Wilhelmiina. Yliopistonkadulla sijaitseva 63 neliöinen katutason liiketila on aikaisemmankin vuokralaisen aikana myymäläkäytössä ollut tila, joka sijaitsee samassa korttelissa kauppakeskus Hansan kanssa. Liiketilan sijainti lienee muutoinkin vaatekaupalle loistava, sillä siitä on kivenheitto upealle ja hiljattain uudistetulle Kauppatorille, joka tarjoaa keskustan kävijöille myös mainiot olosuhteet pysäköintiin maanalaisessa autohallissa.

Wilhelmiinan uusi liike sijaitsee Yliopistonkatu 18:ssa, kauppakeskus Hansan kanssa samassa korttelissa.

Halusimme tutustua hieman tarkemmin tuoreisiin vuokralaisiimme, joten piipahdimme myymälässä katsomassa, miten muuttopuuhat sujuvat. Haastattelimme Wilhelmiinan toimitusjohtajaa Minna Jylänkiä. Yrityksen idea on saanut alkunsa Minnan omasta tarpeesta mukaville, ajattomille ja luonnonmateriaaleista valmistetuille vaatteille. Noin 21 vuotta sitten Minna aloitti yrittäjäuransa valkoisen sisustusmyymälän kauppiaana Oulussa. Yritystoiminnan kasvaessa ja muotoutuessa vuosien varrella sisustuspuolesta on jäänyt jäljelle vain ripaus ja pääpaino on nyt aikaa kestävissä vaatteissa.

”Ensimmäisinä vuosina farkut ja joggerit olivat meidän juttumme, kunnes ne väistyivät pellavavaatteiden tieltä. Pellava vei minut täysin mukanaan”, Minna kertoo.

Turun myymälässä touhuaa kolme työntekijää.

Yrittäjäpariskunnalla Minna ja Esko Jylängillä on kaikkiaan neljä Wilhelmiina-myymälää; Oulussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Turussa. Verkkokauppatoimintakin on kasvanut kivijalkaliiketoiminnan ohella mukavasti, mutta Minna arvostaa ja pitää myymälöitä ehdottomasti sopivimpana yritykselle. Wilhelmiinasta voi löytää luonnonmateriaaleista valmistettuja vaatteita, asusteita ja koruja. Minna valitsee vaatteet sydämellään omilta maahantuojiltaan vaaleita värisävyjä, ajattomuutta ja luonnonläheisyyttä arvostaen. Kuten kaikkiin myymälöihin, myös Turkuun on löytynyt Minnan omien sanojensa mukaan ihana ja huippu porukka ”wilhelmiinalaisia”, jotka ovat kuin yhtä perhettä.

Kysyimme Minnalta, mikä sai heidät kiinnostumaan juuri tästä liiketilasta.

”Meille muodostui tarve uudelle liiketilalle nopealla aikataululla. Tämä tila tuntui sijainniltaan kivalta ja on muokattavissa myymälämme toimintaan sopivaksi”, hän kertoo.

Brändiä tarkastellessa siitä välittyy lämmin ja kodikas tunnelma. Verkkokauppa on täynnä kauniita ja värisävyltään vaaleita luonnonmateriaaleista valmistettuja vaatteita.

”Putiikkimaisuus, tunnelmallisuus ja seesteisyys ovat arvoja, joihin myymälöissämme pyritään”, Minna jatkaa.

Halusimme lopuksi vielä tietää, mitä odotuksia yrittäjillä on alkavalle kesälle uuden myymälän suhteen. Minna kertoi odottavansa, että ihmiset löytävät heidät. Hän myös kertoo suhtautuvansa positiivisesti siihen, että kävelykadun ympäristössä on runsaasti valinnanvaraa asiakkaalle. Näin jokaiselle löytyy varmasti tarvitsemansa.

Toivotammekin uudelle avautuneelle myymälälle vilkasta kesää!

Wilhelmiinan valikoimaan pääset tutustumaan heidän nettisivuillaan: https://kauppa.wilhelmiina.net/fi