Yritys

Nurmi-Yhtiöiden tarina

Nurmi Kiinteistöt kuuluu Nurmi-Yhtiöt konserniin. Nurmi-Yhtiöiden yhtenä neljästä liiketoimialasta on rakennuttaminen, kiinteistö- ja kaavakehitys sekä kiinteistöjen omistaminen ja hallinnointi.

Pääosa perheyhtiön kiinteistöistä sijaitsee Paavo Nurmi Oy:ssa, jonka juuret yhtiönä juontavat vuoteen 1936, jolloin Paavo Nurmi laajensi juoksu-uran jälkeen liiketoimiaan 1930-luvun puolivälissä ryhtymällä rakennusurakoitsijaksi ja perustamalla miestenasusteliikkeen Helsinkiin Mikonkadulle. Hän menestyi urakoitsijana ja rakensi Helsinkiin noin 40 asuintaloa, joiden huoneistoja hän myi ja vuokrasi työllistäen parhaimmillaan noin 300 henkilöä. Sittemmin Paavo Nurmi luovutti suurimman osan omaisuudestaan ja kiinteistöistään nimeään kantavan säätiön hallintaan.

Seuraavat sukupolvet ovat luoneet uuden liiketoiminnan kiinteistöjen parissa Paavo Nurmen viitoittamalla tiellä toteuttaen kiinteistökehitystä, kiinteistökauppaa ja rakennuttamista yhtenä liiketoimintamuotona rinnan teollisten liiketoimien kanssa. Lähihistoriassa yhtiö on ollut mukana kehittämässä muun muassa Turussa vanhaa suojeltua Kauppaseuran taloa (Läntinen Rantakatu 3) toimisto- ja asuintaloksi ja uudisrakennuksena As Oy Turun Puutarhakatu 50:een asuntoja sekä Helsingissä As Oy Helsingin Pääskylänrinnettä, jossa toimistotalo muutettiin asuinkerrostaloksi. Kiinteistöjen jalostamisessa meillä on vankka kokemus asunnoista, toimistoista, kauppakeskuksista sekä tuotanto- ja varastotiloista. Toteutamme näitä hankkeita itse sekä laajan yhteistyökumppaniverkostomme kautta.

Tällä hetkellä Nurmi Kiinteistöjen painopisteenä on rakennuttaa omalle kaavakehitysalueelle Turun keskustaan asumista omistus- ja vuokra-asunnoiksi, jatkaa kaavakehitystä tulevaisuuden kaava-alueilla Turun Skanssissa ja Kakskerrassa sekä ostaa, myydä, vuokrata ja hallinnoida muita kiinteistöjä Turussa ja pääkaupunkiseudulla.