Yritys

Olemme perinteikäs kiinteistökehitykseen, kiinteistöjen omistamiseen ja hallinnointiin keskittyvä yritys. Kuulumme turkulaiseen perhekonserni Nurmi-Yhtiöt Oy:hyn. Omistamme ja vuokraamme kiinteistöjä ja toimitiloja Turussa sekä pk-seudulla.

Nurmi Kiinteistöt on perheomisteinen yritys, jonka juuret ulottuvat aina 1930-luvulle asti

Yrityksen historiaa

Nurmi Kiinteistöt kuuluu turkulaiseen perheomisteiseen Nurmi-Yhtiöt konserniin. Nurmi-Yhtiöiden yhtenä viidestä liiketoimialasta on rakennuttaminen, kiinteistö- ja kaavakehitys sekä kiinteistöjen omistaminen ja hallinnointi. Tämä tapahtuu Nurmi Kiinteistöt brändin alla.

Pääosa perheyhtiön kiinteistöistä sijaitsee Paavo Nurmi Oy:ssa, jonka juuret yrityksenä juontavat aina vuoteen 1936, jolloin Paavo Nurmi laajensi juoksu-uran jälkeen liiketoimiaan 1930-luvun puolivälissä ryhtymällä rakennusurakoitsijaksi ja perustamalla miesten asusteliikkeen Helsinkiin Mikonkadulle. Hän menestyi urakoitsijana ja rakensi Helsinkiin noin 40 asuintaloa, joiden huoneistoja hän myi ja vuokrasi työllistäen parhaimmillaan noin 300 henkilöä. Sittemmin Paavo Nurmi luovutti suurimman osan omaisuudestaan ja kiinteistöistään nimeään kantavan säätiön hallintaan, joka on toiminnassa yhä tänä päivänä.

Nurmi Kiinteistöt yritys ja historia
Ensimmäiset Paavo Nurmen rakennuttamat kiinteistöt sijaitsevat Helsingissä.
Nurmi Kiinteistöt yritys ja historia
Nurmi Kiinteistöjen ensimmäinen toimistokiinteistö Ketarantiellä Turussa. Tänä päivänä tontille rakennetaan uudiskohteita.

Vuosien varrella

Seuraavat sukupolvet Paavo Nurmen jälkeen ovat luoneet uuden liiketoiminnan kiinteistöjen parissa isänsä ja isoisänsä viitoittamalla tiellä toteuttaen kiinteistökehitystä, kiinteistökauppaa ja rakennuttamista yhtenä liiketoimintamuotona rinnan konsernin teollisten liiketoimien kanssa. Konserniin on perustettu viime vuosina useampi uusi yritys ja toiminta tänä päivänä on monipuolista. 

Viime vuosikymmenten aikana yhtiö on ollut mukana kehittämässä muun muassa Turussa vanhaa suojeltua Kauppaseuran taloa (Läntinen Rantakatu 3) toimisto- ja asuintaloksi ja uudisrakennuksena As Oy Turun Puutarhakatu 50:een asuntoja sekä Helsingissä As Oy Helsingin Pääskylänrinnettä, jossa toimistotalo muutettiin asuinkerrostaloksi.

Kiinteistöjen jalostamisessa meillä on vankka kokemus asunnoista, toimistoista, kauppakeskuksista sekä tuotanto- ja varastotiloista. Toteutamme näitä hankkeita itse sekä laajan yhteistyökumppaniverkostomme kautta.

Nykyhetki ja tulevaisuus

Tänä päivänä konsernia johdetaan kolmannessa sukupolvessa. Nurmi Kiinteistöjen painopisteenä on rakennuttaa omalle kaavakehitysalueelle Turun keskustaan asumista omistus- ja vuokra-asunnoiksi, jatkaa kaavakehitystä kehittyvillä kaava-alueilla Turun Skanssissa ja Kakskerrassa sekä ostaa, myydä, vuokrata ja hallinnoida muita kiinteistöjä Turussa ja pääkaupunkiseudulla. Asuntovuokrausta hallinnoidaan Turku Asunnot -brändin alla ja Helsingissä sijaitsevia Pitäjänmäen kiinteistöjä puolestaan Valimo Center -brändin alla. Nurmi-Yhtiöt -konsernin muihin liiketoimintoihin voit tutustua täällä.

Yrityksemme ehdoton vahvuus on ketterä organisaatio, asiantunteva sekä pitkäaikainen henkilökunta sekä mahdollisuus nopeaan reagointiin markkinassa. Vaalimme pitkiä työsuhteita ja henkilöstö onkin yrityksemme tärkein voimavara. Tutustu Nurmi Kiinteistöjen tiimiin yhteystiedoissa.

Nurmi Kiinteistöt yritys ja historia
Nurmi Kiinteistöjen kiinteistö- ja toimitilakanta on painottunut Turkuun, Helsinkiin ja Vantaalle.