Vuokralaisen neliöissä: Ambientia

Ambientia_artikkelikuva

Turun keskustassa, Aurakadun varrella – tutummin Kauppatorin kiinteistön toisessa kerroksessa majailee Ambientia Oy, liiketoiminnan muotoilun ja teknologian asiantuntijayritys. Ambientian toimistotila on entinen pankin tila, josta muistona on vielä paksuin teräsvahvistetuin seinin varustettu varastotila. Muilta osin 194 neliön toimistotila on remontoitu nykyajan tilavaatimuksia vastaavaksi, avoimeksi kokonaisuudeksi, jossa yksityisyyttä ja työrauhaa saa liukulasiovin tiloja jakamalla. Sen lisäksi että toimisto on valoisa, se on myös varustettu mainioilla näkymillä upouuden kauppatorin suuntaan.

Haastattelimme asiakastarinaa varten Ambientian tietoverkkoasiantuntijaa Karl Österlundia, joka on työskennellyt yrityksessä alkuvuodesta 2021 lähtien ja toimii samalla myös Turun toimipisteen toimistovastaavana. Ensiksi halusimme toki kuulla pähkinänkuoressa, mitä Ambientia tekee ja millaisia ongelmia yritys auttaa ratkaisemaan.

”Autamme asiakkaitamme hyödyntämään digitalisaation mahdollisuuksia ja siten menestymään muuttuvassa maailmassa: toimimaan tehokkaammin ja tuottamaan parempaa asiakaskokemusta”, Karl muotoilee.

Ambientian asiakkaita ovat muun muassa Puolustusvoimat, Kela, Valtori, Helsingin kaupunki, Tampereen Raitiotie, Elenia, Meyer, Eurokangas ja Autoverkkokauppa.fi. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä noin 220 ammattilaista:

”Meillä työskentelee laaja kirjo eri alojen ammattilaisia, esimerkiksi palvelumuotoilijoita, data-analyytikoita ja ohjelmistokehittäjiä. Arvostamme monimuotoisuutta ja yhteistyötä, sillä uskomme niiden tuovan parhaan lopputuloksen”, Karl kertoo.

Ambientian arvot ovat yrityksen henkilöstön yhdessä muotoilemia:

”We are all kinds of kinds” eli moniäänisyys.

Esimerkki: Teemme kaikkemme sen eteen, että palvelumme ovat saavutettavia. Mietimme ratkaisuja käyttäjälähtöisesti. Huomiomme erilaiset lähtötilanteet ja niihin liittyvät tavat tulkita kieltä ja käyttöliittymiä.

”We are passionate to seek positive change” eli uteliaisuus.

Esimerkki: Kehitämme palveluita, jotka ovat rakenteellisesti loogisia ja monipuolisia. Huomioimme mahdollisia jatkokehitystarpeita jo varhaisessa vaiheessa. 

We care” eli välittäminen.

Esimerkki: Ymmärrämme, että voi olla haastavaa yhdistää perhe- ja työelämää, varsinkin etätöitä tehdessä. Yritämme auttaa toisiamme näissä tilanteissa ja olemme joustavia.

Ambientialla on Turun lisäksi toimistot Hämeenlinnassa, Helsingissä, Tampereella, Joensuussa ja Kuopiossa. Työkulttuuriin on aina kuulunut myös etätyöt, mutta osa työntekijöistä haluaa tulla päivittäin nimenomaan toimistolle töihin. Kysyimme Karlilta, mitä asioita Ambientialla painotetaan erityisesti toimitiloja valitessa.

”Toimistoilla on tärkeä rooli kohtaamispaikkoina. Järjestämme silloin tällöin toimistolla after-workeja ja muuta virkistystoimintaa, joten toimiston on taivuttava myös vapaamuotoisempaan yhdessäoloon.”

Toimitilojen monipuolisuusvaatimus koskee myös ihan käytännön asioita. Ambientian tiimit eivät ole paikkakuntakohtaisia eli Turun toimistolla on työntekijöitä käytännössä yrityksen kaikista liiketoimintayksiköistä ja tiimeistä ympäri Suomen.

”Meillä työskentelee monessa eri tehtävissä toimivia ammattilaisia: koodareita, myyjiä, asiakasvastaavia ja muita asiantuntijoita. Työn tekemisen tavat vaihtelevat. Osa viettää suuren osan päivästään Teams-kokouksissa, kun taas toiset tarvitsevat hiljaista työtilaa. Tarvitsimme siis monipuoliset tilat, jotka mahdollistavat kaikenlaisen työskentelyn. Yksi tärkeimmistä kriteereistä toimistolle oli siten erilliset pienemmät työhuoneet, joissa voi rauhassa palaveerata häiritsemättä muita”, Karl kertoo.

Ambientia on muuttanut Kauppatorin kiinteistön tiloihin elokuussa 2021. Siisti, aikaisemminkin toimistokäytössä pankilla ollut tila pääsi vähällä muutostöiden suhteen. Tiloihin tehtiin toimestamme sähkötöitä ja pientä kunnostusta. Merkittävin muutos oli kuitenkin suihkutilan rakentaminen, jotta esimerkiksi työmatkansa polkupyörällä taittavat työntekijät pääsevät tarvittaessa peseytymään.

Katso kuvat toimistolta alta ja tutustu Ambientian toimintaan lisää heidän kotisivuillaan.

Ambientia somessa: