Vuokralaisen neliöissä: Nextfour

Kaurakatu_Nextfour_2

Turun Peltolassa, Kaurakadulla tehtiin loppuvuodesta 2023 runsaasti muutostöitä, kun uusi vuokralainen Nextfour oli asettumassa taloksi. Kiinteistön julkisivu sai uudet valaistukset, pihalle pystytettiin vuokralaisen ilmeen mukaiset logokyltit sekä sisätiloissa tehtiin pintaehostusta – muun muassa valaistuksia uusittiin sekä lattiamateriaaliksi tuli kauttaaltaan jo osin tiloissa käytetty ääntä vaimentava tekstiilimatto. Kaikkiaan Nextfourin toiminnot kattavat kiinteistöstä reilut 1400 neliötä sekä ulkoistetun varaston eri osoitteessa.

Nextfour Group on turkulainen teknologiayritys, jonka tuotekehitysosaaminen on erikoistunut lääketieteen, merenkulun ja teollisuuden aloihin. Yrityksen palvelurepertuaariin kuuluu ohjelmistosuunnittelu, elektroniikka- ja järjestelmäsuunnittelu, mekaniikkasuunnittelu sekä teollinen muotoilu. Edellä mainittujen lisäksi Nextfour Technologies tarjoaa myös RF- ja antenniteknologia ratkaisuja ja suorituskykymittauksia sekä EMC-mittauksia.

Nextfourin toimistolla meidät otti vastaan Niklas Öhman, joka on yksi yrityksen alkuperäisistä perustajista. Hän toimii Nextfourilla toimitusjohtajana sekä osakkaana.

”Vastaan konsernin taholta molemmista liiketoimintayksiköistä, Solutions (Q Experience) ja Engineering (palvelutuotekehitysliiketoiminta). Eritoten vastuullani on liiketoiminnan kehitys Q Experience ja sen jakelu-, organisaatiorakenne ja yhteistyöverkostot globaalisti”, Niklas kertoo.

Nextfour on kokoonsa nähden ainutlaatuinen sen laajan osaamisprofiilin takia. Tuotekehitys on one-stop-shop, jossa kokonaisen tuotteen suunnittelu onnistuu yhden partnerin kanssa alusta loppuun. Yrityksellä on palkkalistoillaan tällä hetkellä noin 50 henkilöä ja vahvaa kasvua haetaan molemmissa liiketoiminnoissa, sekä Q Experiencen että Engineeringin puolella.

”Suurin vahvuutemme on ammattitaitoiset teknologian ja suunnittelun asiantuntijat, joita työskentelee konsernissa kaikkiaan 53 henkilöä, kolmea eri kansallisuutta. Työkulttuurissamme korostuu vahva ryhmässä tekeminen, oppiminen sekä jokaisen henkilökohtainen kasvu omassa työssään”, Niklas jatkaa.

Turussa Peltolan alue sijoittuu kaupungin eteläosaan, jossa on pääosin omakotitaloaluetta sekä yritysten toimintojen käytössä olevia rakennuksia, Kaurakadun kiinteistö mukaan lukien. Kaurakatu sijaitsee aivan vanhan Helsingintien liittymän vieressä ja uudelle Helsinki-Turku moottoritielle sujauttaa autotietä pitkin muutamassa minuutissa. Hyvä sijainti on siis kiinteistön parhain valtti. Mutta mikä Nextfourin kaltaiselle yritykselle oli tärkeimpiä kriteerejä uuden toimitilan etsinnässä?

”Tärkeimpiä valintaperusteita uudelle toimistolle oli sijainti yhdistettynä riittäviin pysäköintitiloihin. Sijainti lähellä keskustaa oli meille tärkeä, sillä puolet henkilökunnasta pyöräilee töihin sesongin mukaan ja talvisesongilla taas korostuu parkkipaikkojen tarve. Työskentely intensiivisesti tuotekehityksen parissa edellyttää vahvaa vuorovaikutusta, joka onnistuu parhaiten yhdessä tiimin kanssa toimistolla. Tämä edellyttää toimivia ja viihtyisiä tiloja. Tämän luomisessa Nurmi-kiinteistöt onnistuivat hienosti toteuttamaan yrityksemme toiveiden mukaisesti”, Niklas summaa.

Tutustu Nextfourin toimintaan yrityksen verkkosivuilla, joille pääset tästä.