Vuokralaisen neliöissä: SOL Palvelut Oy

SOL_artikkelikuva

Turun Satamakadun kiinteistön katutason 391 m2 toimitilaan muutti kesän alussa palvelualalla laajasti toimiva perheyritys SOL. SOL tuottaa monipuolisia siivous-, toimitila-, kiinteistönhoito- ja turvallisuuspalveluita. Kaikkiaan konsernissa työskentelee reilut 13 000 työntekijää, joka sisältää peräti 73 eri kansallisuutta. SOL määrittelee kulmakivikseen vastuun ja huolenpidon työntekijöistä, asiakkaista ja ympäröivästä yhteiskunnasta sekä luonnosta.

Haastattelimme asiakastarinaa varten Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella palvelujohtajana toimivaa Birgitta Röxelliä. SOL Turun toimipiste tuottaa alueella siivous- ja toimitilapalveluita.

”Vastaan alueellani työskentelevästä henkilöstöstä, toiminallisesta ja taloudellisesta tuloksesta sekä myynnistä ja markkinoinnista yhdessä myyntiorganisaation kanssa. Meitä aurinkoisia sollilaisia työskentelee Varsinais- Suomen alueella noin 600 työntekijää”, Birgitta kertoo.

Räätälöimme tilaratkaisut aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti ja toimitila saattaa muuttua paljonkin siitä, millaista tilaa vaikkapa markkinoimme tyhjänä ja miltä tila näyttää tai mitä ominaisuuksia se sisältää, kun uusi vuokralainen astuu sisään valmiiseen kokonaisuuteen.

Kysyimme Birgitalta, millaisia asioita he pitävät tärkeinä toimitiloja valitessa:

”Toimitiloja valitessa ehdoton kiriteeri oli sijainti ja parkkipaikkojen määrä. Haluamme, että meille on helppo tulla niin asiakkaiden vierailuille, työntekijöiden asiointiensa tiimoilla kuin työnhakijoidenkin haastatteluihinsa. Ennen kaikkea toiminallisuus tiloissa on meille tärkeää.”

SOL:n nykyisiin toimitiloihin toteutettiin pieniä muutostöitä, sillä tila lohkottiin naapurille turhan väljäksi käyneestä tilasta omaksi tilakseen. Tilaan tehtiin osittain uudet taukokeittiöt ja tehosteseiniin lisättiin SOL:n ilmeen mukainen keltainen sävy. Varastoon tehtiin sähkö- ja putkimuutoksia SOL:n pesukoneita varten.

”SOL filosofian” mukaisesti toimistojemme tulee olla avotoimistoja ja yrityksen brändin värein sisustettuja. Olimme isosti ilahtuneita siitä, että Satamakadun tilat ovat modernia avotoimistoa ja bonuksena vielä pieniä kabinetteja haastatteluja ja neuvotteluita varten. Lisäksi olemme saaneet siirrettyä varastomme tänne Satamakadulle, talon toiselle puolelle. Kaikki kompaktisti samassa kiinteistössä. Olemme hyvin tyytyväisiä”, Birgitta kiittelee.

209 neliön avotoimiston lisäksi SOL:n tiloihin kuuluu taukotilat, varasto sekä lattiasta kattoon avoinna oleva näyttelytila, joka on sisustettu viihtyisäksi oleskelutilaksi. Yksityisyyttä tai omaa rauhaa kaipaaville on rakennettu hiljainen huone, joka on äänieristyksen lisäksi varustettu myös isolla ikkunalla avaruuden tunnetta tuomaan.

”Valotori on hiljaisessa käytössämme päivisin, lähinnä työhaastatteluita varten. Tilassa on mahdollista alkuillasta tai viikonloppuna pitää myös koulutuksia vähän isommalle porukalle kerrallaan. Valotorin olemme sisustaneet niin ikään yrityksen brändin värein, joka mielestämme tuo iloa, valoa ja luovuutta arkiseen toimintaamme”, Birgitta kertoo.

Satamakadun toimipisteessä ”sollilaisia” työskentelee noin 35. Tiimi koostuu pääasiassa palveluesimiehistä, palvelupäälliköistä, palveluohjaajista, myyntipäälliköstä ja palvelujohtajasta. Monipuolinen toimitila palvelee tämänkin kokoista porukkaa mainiosti.

”Hyvin harvoin olemme tiloissa yhtä aikaa, koska koko ajan on joku tulossa tai menossa asiakaskohteisiimme. 35 hengen tiimissä kansallisuuksia on kantasuomalaisten lisäksi mm. Virosta, Ukrainasta, Valkovenäjältä, Nepalista, Pakistanista, Iranista”, Birgitta lisää.